BIGOS ALA MARTA
Sk艂adniki na m贸j ulubiony bigos:
– 500g kapusta kiszona
– 500g kapusta bia艂a
– 50g grzyby suszone
– 400g schab wieprzowy
– 170g kie艂basa 艣l膮ska
– 210g cebula (ok. 2 szt)
– 70g 艣liwka suszona (ok. 10 szt)
– 80g marchew (1 szt)
– 50g przecier pomidorowy
– s贸l
– pieprz czarny
– majeranek
– ziele angielskie
– li艣膰 laurowy
Kcal: 1591, bia艂ko: 147g, w臋glowodany: 141g, t艂uszcze: 55,2g.
Grzyby i 艣liwki suszone zalewamy wod膮 i zostawiamy na noc. Kie艂bas臋 i schab kroimy w kosteczk臋 i dusimy na patelni bez oleju (t艂uszcz z mi臋sa si臋 wytopi). Gdy ju偶 troch臋 si臋 zarumieni dodajemy pokrojon膮 w kosteczk臋 cebul臋 i razem dusimy. Kapust臋 kiszon膮 nale偶y przep艂uka膰, 偶eby nie by艂a za kwa艣na. 艢wie偶膮 kapust臋 szatkujemy i gotujemy w wodzie, razem z kapust膮 kiszon膮, dodajemy s贸l, pieprz, majeranek DUUUU呕O majeranku, pomo偶e on w trawieniu 馃檪, ziele angielskie i li艣膰 laurowy oraz przecier pomidorowy. Grzyby i 艣liwki kroimy w paseczki. Wod臋, w kt贸rej si臋 moczy艂y dodajemy do kapusty. Wrzucamy pokrojone grzyby i 艣liwk臋 oraz mi臋so i cebulk臋 i razem gotujemy przez kilka godzin na ma艂ym ogniu, co chwil臋 mieszaj膮c.
Leave a Comment on BIGOS ALA MARTA 馃槈

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *