1. Imię i nazwisko:

  2. Data urodzenia:

  3. Płeć:

  4. Telefon kontaktowy:

  5. Adres e-mail:

  6. Waga:

  7. Wzrost:

  8. Wymiary:

  • klatka piersiowa

  • talia

  • biodra

  1. Czego Pan/Pani oczekuje?

  2. Czy choruje Pan/Pani na jakieś choroby przewlekłe? Jeśli tak to na jakie?

  3. Czy cierpi Pan/Pani na jakieś alergie, nietolerancje pokarmowe? Jeśli tak to jakie?

  4. Jaką Pan/Pani pracę wykonuje? Praca siedząca/ praca fizyczna? Jaki zawód Pan/Pani wykonuje?

  5. W jakim systemie Pan/Pani pracuje? Praca zmianowa, 8-godzinny tryb pracy? Czy pracuje Pan/Pani w weekendy?

  6. Czy ma Pan/Pani możliwość zjedzenia posiłku w pracy? Czy jest to stała pora, czy zmienna?

  7. Czy ma Pan/Pani możliwość odgrzania posiłku w pracy?

  8. Ile Pan/Pani płynów pije w ciągu dnia? Jakie to są płyny: kawa, herbata, woda, herbaty ziołowe, soki, napoje.

  9. W jakich godzinach spożywa Pan/Pani posiłki, proszę o rozpisanie, np. śniadanie 8:00, II śniadanie 11:00 itd.?

  10. Czy odczuwa Pan/Pani głód między posiłkami? Jeśli tak, to kiedy ma to miejsce w ciągu dnia?

  11. Czy jest Pan/Pani wegeterianinem/weganinem?

  12. Co Pan/Pani lubi jeść najbardziej?

  13. Czego Pan/Pani nie lubi jeść?

  14. Czy spożywa Pan/Pani słodycze? Jak często i w jakich ilościach?

  15. Czy używa Pan/Pani cukru (np. dosładzenie kawy, herbaty)?

  16. Czy spożywa Pan/Pani posiłki na mieście? Jak często?

  17. Kto przygotowuje posiłki? Sam/sama, żona/mąż, ktoś z rodziny?

  18. Czy stostował/a kiedyś Pan/Pani w przeszłości dietę? Jeśli tak to jaką, z jakim skutkiem i kiedy to było (rok temu, 10 lat temu itd.)

  19. Czy wykonuje Pan/Pani jakąś aktywność fizyczną? Spacery, nordic walking, zumba, joga, pływanie, jazda na rowerze, itd.

  20. Jak często wykonuje Pan/Pani wyżej wymienione aktywności fizyczne?

  21. Stopień aktywności fizycznej według Wskaźnika Aktywności Fizycznej PAL

    – 1,2-1,3 dla klienta leżącego w łóżku

    – 1,4 dla niskiej aktywności fizycznej

    – 1,6 dla umiarkowanej aktywności fizycznej

    – 1,7 aktywny tryb życia

    – 2,0 bardzo aktywny tryb życia

  22. Ile razy w ciągu dnia Pan/Pani podjada pomiędzy posiłkami?

    – nie podjadam

    – jeden raz

    – dwa/trzy razy

    – cztery razy i więcej

  23. Co zwykle Pan/Pani podjada?

    – słodycze

    – słone przekąski

    – suszone owoce

    – orzechy

    – inne, jakie?

  24. Jakie tłuszcze stosuje Pan/Pani do potraw?

    – masło

    – masło klarowane

    – oliwa z oliwek

    – olej rzepakowy

    – olej kokosowy

    – inne, jakie?

  25. Jakie pieczywo Pan/Pani spożywa?

  26. Jak często spożywa Pan/Pani warzywa?

  27. Jak często spożywa Pan/Pani owoce?

  28. Ile razy w tygodniu spożywa Pan/Pani mięso?

  29. Jaki rodzaj mięsa spożywa Pan/Pani najczęściej?

  30. Ile razy w tygodniu spożywa Pan/Pani rybę?

  31. Jakiego rodzaju ryby spożywa Pan/Pani najczęściej?

  32. Ile razy w tygodniu spożywa Pan/Pani alkohol?

  33. Czy chce Pan/Pani zdrowe słodycze ? jeśli tak to ile razy w tygodniu?

  34. Czy cierpi Pan/Pani na schorzenia ze strony układu pokarmowego.

    – Wzdęcia

    – Zaparcia

    – Nieświeży oddech

    – Zespół jelita drażliwego

    – Refluks żołądkowo-przełykowy

    – Brak woreczka żółciowego

    – Stłuszczenie wątroby

    – inne, jakie?

  35. Które z wymienionych problemów występują u Pana/Pani.

    – Osłabienie

    – Zmęczenie

    – Trądzik

    – Łuszczyca

    – Opryszczka

    – Zajady

    – Tłusta skóra

    – Sucha skóra

    – Łamliwość włosów

    – Wypadanie włosów

    – Kruche paznokcie

    – Łamliwe paznokcie

    – Rozdwajające się paznokcie

    – Plamki na paznokciach

    – inne, jakie?

  36. Ile posiłków ma znajdować się w diecie?

    3, 4 czy 5

  37. Obiady mają być rozpisane na jeden czy dwa dni?

  38. Jaka ma być konfiguracja obiadów:

    – 3 razy mięso, 3 razy wegetariańskie, 1 raz ryba

    – 4 razy mięso, 2 razy wegetariańskie, 1 raz ryba

    – 4 razy mięso, 3 razy wegetariańskie

Zgodnie z moimi doświadczeniami nie rozpisuje mięsa w diecie codziennie.

  1. Ile godzin przed snem zjada Pan/Pani ostatni posiłek?
  2. POPROSZĘ PANA/PANIĄ O NAPISANIE SWOJEGO STANDARDOWEGO DNIA (GODZINA POBUDKI, GODZINA SNU, GODZINA POSIŁKÓW, PRODUKTY W POSIŁKACH WRAZ Z GRAMATURĄ (standardową np. gram lub domową np. 1 kromka chleba).

Sen (ile godzin Pan/Pani śpi i od której, do której)

Np. Śniadanie: 2 kromki chleba żytniego, 150 g serka wiejskiego, 100 g rzodkiewki, szczypta soli morskiej i pieprzu czarnego

Śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja.

Jeśli nie ma któregoś z wymienionych posiłków, pominąć.